Dan krvnih bolezni 2022

Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je ob Dnevu krvnih bolezni 2022 organiziralo vseslovensko ozaveščevalno kampanjo z info točkami "DOPUSTA JE KONEC, VI PA STE ŠE KAR UTRUJENI" v Ljubljani, Novem mestu, Murski Soboti, Celju, Mariboru in v Novi Gorici, ki se je nadaljevala z druženjem "V RDEČEM". Zvečer pa je deset objektov po vsej Sloveniji zažarelo v rdeči svetlobi pod sloganom "OSVETLIMO RDEČE, SKUPAJ PREMAGAJMO KRVNE BOLEZNI". Dan krvnih bolezni smo v Sloveniji prvič obeležii že leta 2018 in v teh petih letih so se ozaveščevalne aktivnosti o krvnih bolezni razširile kar na cel mesec september, ki je bil že v lanskem letu v Sloveniji prvič razglašen za Mesec krvnih bolezni. Hvala vsem, predvsem bolnikom in zdravnikom, ki ste tudi letos sodelovali in podprli napore ozaveščanja o stanju na področju krvnih bolezni in stremljenje Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije po čim boljših programih v korist bolnikov.
 
 

 
DRUŠTVO BOLNIKOV S KRVNIMI BOLEZNIMI SLOVENIJE
Association of Patients with Blood Diseases Slovenia
 
 

 
  • 041 649 735 - Jožica Filipčič, predsednica
  • 051 493 680 - Rak Alenka, tajnica
  • Davčna številka društva: 26996855
    TRR: SI56 0400 1004 6478 412 pri Nova KBM d.d.
    Matična številka društva: 5918120

HUMANITARNO DRUŠTVO KRONIČNIH BOLNIKOV
A humanitarian association of chronic patients

DRUŠTVO, KI DELUJE V JAVNEM INTERESU NA PODROČJU ZDRAVSTVENEGA VARSTVA
An association working in the public interest in the field of healthcare

Del svoje odmerjene dohodnine (do 0,5%) lahko namenite za naše delovanje, izpolnite priloženi obrazec (Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije) in ga pošljite ali odnesite na vašo Davčno upravo. Zahvaljujemo se vam za vašo dobrodelnost. Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije pa lahko z digitalnim potrdilom oddate tudi elektronsko: eDavki
 

 
Društvo bolnikov s krvnimi bolezni Slovenije je član evropskega združenja društev bolnikov z redkimi boleznimi EURORDIS ter mreže društev bolnikov z limfomom LYMPHOMA COALITION in mreže društev bolnikov s plazmocitomom MYELOMA PATIENTS EUROPE.
 
 
 
 

 
Podporniki Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije: