Dan za bolnike in njihove svojce 2023

V okviru srečanja zdravnikov Hematološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva, ki jo organizirata Združenje hematologov SZD, je 15. aprila 2023 v Termah Olimia v Podčetrtku potekal Dan za bolnike in njihove svojce.

V prvem delu srečanja je uvodnemu pozdravu Jožice Filipčič, predsednice Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije, letošnjega organizatorja srečanja, sledil še pozdrav dr. Matevža Škergeta, dr. med., predsednika združenja hematologov Slovenskega zdravniškega društva. Sledile so predstavitve dveh društev bolnikov in dveh vodnikov za bolnike (Luana Laura Kosič, dr. med. in Tajda Starman, dr. med.) ter projekcija filma in videokolaža.

V drugem delu pa so zvrstila predavanja Enverja Melkića, dr. med., o novostih pri zdravljenju plazmocitoma, Luke Čemažarja, dr. med., o izzivih zdravljenja AML, Nataše Krištof Rovšek, dms, o prehrani hematoloških bolnikov ter predstavitev Polone Frelih Klanšek,vdms, o presaditvi krvotvornih matičnih celic skozi oči bolnika.

Formalni del srečanja se je zaključil z okroglo mizo o problematiki pomanjkanja hematologov v Splošni bolnišnici Novo mesto, na kateri so sodelovali: Jožica Filipčič iz Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije, Kristina Modic iz Združenja L&L, Gregor Cuzak iz Zveze organizacij pacientov Slovenije, dr. Matevž Škerge, dr. med. in Enver Melkić, dr. med. KOH UKC Ljubljana ter Milena Drnovšek, dms, in Boštjan Kersnič, dr. med., v.d. strokovni direktor iz SB Novo mesto.

© 2022 Društvo BKB, vse pravice pridržane.
Tehnična obdelava: PowerCom d.o.o. | Spletno stran poganja pcCMS