Dan redkih bolezni / Dan za bolnike

Organizacija srečanja ob Dnevu redkih bolezni in organizacija ali  sodelovanje na Dnevih za bolnike in njihove svojce

V letu 2012 smo prvič v Sloveniji organizirali srečanje bolnikov ob evropskem Dnevu redkih bolezni (29. februarja) in združili predstavnike dvanajstih različnih društev bolnikov, ki povezujejo bolnike z redkimi boleznimi. Srečanje smo v Cankarjevem domu v Ljubljani organizirali tudi v letih 2013 in 2014. Pokroviteljica srečanja v letu 2012 je bila soproga predsednika RS gospa Barbara Miklič Türk, v letu 2013 in 2014 pa predsednik RS Borut Pahor.
 
Ob Dnevu redkih bolezni v letu 2015 in 2016 smo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju soorganizirali 1. in 2. nacionalno konferenco za redke bolezni v Sloveniji. Tudi v teh dveh primerih je častno pokroviteljstvo prevzel predsenik RS Borut Pahor.
 
Na srečanjih poleg predstavnikov bolnikov sodelujejo tudi predstavniki Ministrstva za zdravje RS, Zavoda za zdravstveno zavarovanje RS, zdravniki iz Kliničnega oddelka za hematologijo in Kliničnega oddelka za hemato-onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana ter predstavniki številnih farmacevtskih družb ter medijev. Za udeležence srečanja vsako leto izdamo knjižico Redke bolezni.
 
V okviru Hematološke in Transfuzijske sekcije zdravnikov, ki jo organizira Združenje hematologov in Združenje za transfuzijsko medicino SZD vsako leto organiziramo ali sodelujemo pri organiziranem srečanju Dneva za bolnike in njihove svojce. Ob srečanjih izdamo zbornik predavanj in vodnik za bolnike z določeno temo krvnih bolezni, ki je na srečanju tudi predstavljen. Zbornik in vodnik prejmejo vsi udeleženci srečanja.
 
V okviru Programa ozaveščanja organiziramo strokovna predavanja s področja hemato-onkologije, področja krvnih bolezni ter zdravljenja le-teh, posledic zdravljenja, prehrane, plodnosti, psihološke podpore, pravic bolnikov s področja zdravstveno-pokojninskega zavarovanja ter poljubna potopisna predavanja.
 
 

 
DRUŠTVO BOLNIKOV S KRVNIMI BOLEZNIMI SLOVENIJE
Association of Patients with Blood Diseases Slovenia
 
 

 
  • 041 649 735 - Jožica Filipčič, predsednica
  • 051 493 680 - Rak Alenka, tajnica
  • Davčna številka društva: 26996855
    TRR: SI56 0400 1004 6478 412 pri Nova KBM d.d.
    Matična številka društva: 5918120

HUMANITARNO DRUŠTVO KRONIČNIH BOLNIKOV
A humanitarian association of chronic patients

DRUŠTVO, KI DELUJE V JAVNEM INTERESU NA PODROČJU ZDRAVSTVENEGA VARSTVA
An association working in the public interest in the field of healthcare

Del svoje odmerjene dohodnine (do 0,5%) lahko namenite za naše delovanje, izpolnite priloženi obrazec (Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije) in ga pošljite ali odnesite na vašo Davčno upravo. Zahvaljujemo se vam za vašo dobrodelnost. Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije pa lahko z digitalnim potrdilom oddate tudi elektronsko: eDavki
 

 
Društvo bolnikov s krvnimi bolezni Slovenije je član evropskega združenja društev bolnikov z redkimi boleznimi EURORDIS ter mreže društev bolnikov z limfomom LYMPHOMA COALITION in mreže društev bolnikov s plazmocitomom MYELOMA PATIENTS EUROPE.
 
 
 
 

 
Podporniki Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije: