Skupščine / Srečanja

REDNA LETNA SKUPŠČINA DRUŠTVA 2024

Konferenčna dvorana KRKA, Ljubljana, 23. marec 2024

Redna letna skupščina Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je bila 23. marca 2024 v konferenčni dvorani KRKA v Ljubljani, Dunajska 65. Podjetju KRKA, d.d. se ob tem zahvaljujemo za brezplačni najem dvorane za izvedbo skupščine in pogostitev. Na skupščini smo soglasno sprejeli poročilo o delu Društva v letu 2023, plan dela Društva za leto 2024, poročilo o porabi finančnih sredstev v letu 2023, finančni plan za leto 2024, poročilo nadzornega odbora ter disciplinske in inventurne komisije. Aktivnosti društva v letu 2023 so bile predstavljene tudi v video kolažu, ki si ga lahko ogledate na društvenem YouTube kanalu in na spletni strani društva. Po končani skupščini smo poslušali predavanje doc. dr. Nine Kovačević, dr. med., specialistke ginekologije in porodništva iz Onkološkega Inštituta Ljubljana na temo »Hematološki bolniki v procesu zdravljenja z vidika ginekologije«. Po zaključku predavanja smo prijetno druženje in sproščene pogovore nadaljevali ob kosilu v Gostilni Rogovilc v Črnučah. (Filipčič Jožica)


PREDNOVOLETNO SREČANJE ČLANIC IN ČLANOV DRUŠTVA 2023

Šmarješke Toplice. 25. november 2023REDNA LETNA SKUPŠČINA DRUŠTVA 2023

Konferenčna dvorana KRKA, Ljubljana, 18. marec 2023

Redna letna skupščina Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je bila 18. marca 2023 v konferenčni dvorani KRKA v Ljubljani, Dunajska 65. Podjetju KRKA, d.d. se ob tem zahvaljujemo za brezplačni najem dvorane za izvedbo skupščine in pogostitev.

Na skupščini smo soglasno sprejeli poročilo o delu Društva v letu 2022, plan dela Društva za leto 2023, poročilo o porabi finančnih sredstev v letu 2022, finančni plan za leto 2023, poročilo nadzornega odbora ter disciplinske in inventurne komisije. Aktivnosti društva v letu 2022 so bile predstavljene tudi v video kolažu, ki si ga lahko ogledate na društvenem YouTube kanalu in na spletni strani društva.

Po končani skupščini smo poslušali predavanje g. Andreja Pešca, univ. dipl. pol., ki deluje pa kot celostni psiholog, pedagog, trener in strokovnjak za odnose ter osebni razvoj; naslov predavanja je bil "Kako čustva vplivajo na bolezni in zdravje".

Po zaključku predavanja smo prijetno druženje in sproščene pogovore nadaljevali ob kosilu v Zajčji Dobravi.


PREDNOVOLETNO SREČANJE ČLANIC IN ČLANOV DRUŠTVA 2022

Brdo pri Lukovici, 3. december 2022

Po dveh odpovedanih prednovoletnih srečanjih (2020-2021 zaradi Covid - 19) naših bolnikov ob koncu leta, smo letos 2022 uspeli in skupaj preživeli lepo popoldne in večer. Stiski rok in iskre v očeh so dejale vedeti, da so si bolniki želeli druženja. Tokratno srečanje je bilo še posebej čustveno, saj smo 3.12.2022 predstavili tudi novo knjigo zgodb naših bolnikov z naslovom »V iskanju upanja, volje in moči«. Neštetokrat se bolniki sprašujemo, zakaj zbolimo, ali se bomo pozdravili, preživeli … in večinoma ostanemo brez odgovorov. Takrat so nam v veliko oporo in pomoč vzpodbudne izkušnje nekoga, ki je verjel v ozdravitev ali zazdravitev in se po uspešnem zdravljenju vrnil v običajni življenjski ritem. Izpovedi bolnikov, ki imajo izkušnje soočanja z diagnozo, zdravljenjem in življenjem z boleznijo, so neprecenljive. Njihovo izmenjevanje med bolniki pa se je v petnajstletnem obdobju delovanja društvenega programa laične psihološke pomoči in podpore »Bolnik – bolniku« izkazalo kot nepogrešljivo. Knjiga zgodb bolnikov je dobrodošla podpora temu programu, saj lahko z izkušnjami opogumlja vse tiste, ki so v različnih stiskah zaradi svoje krvne bolezni ali zaradi bolezni svojih bližnjih. Predstavitev knjige so nam popestrili Metliški oktet Vitis v katerem sodeluje naš bolnik Martin Simonič, svojo življenjsko zgodbo nam je predstavil naš bolnik Paolo Calligaris, svoje zgodbe so v video zapisu predstavili in delili tudi naši bolniki Marjan Hrovat, Anja Koželj, Urša Ulaga in Gorazd Koletnik. Predstavitev je lepo povezovala voditeljica Sergeja Širca. Po predstavitvi knjige smo druženje nadaljevali ob prijetni večerji, klepetu, plesu,..
Vsi skupaj pa smo si v letu 2023 zaželeli zdravja in sreče in da se kmalu spet vidimo. (Jožica Filipčič)


SREČANJE OB ZAČETKU MESECA KRVNIH BOLEZNI 2022

Medgenercijski center Murska Sobota, 3. september 2023

Mesec krvnih bolezni smo v Društvu bolnikov s krvnimi boleznimi pričeli s srečanjem članov in članic v Murski Soboti. Enver Melkić, dr. med., specialist hematolog iz KOH UKC Ljubljana nam je zelo razumljivo razložil »Kaj pomeni krvna bolezen in ali je ozdravljiva«, Miroslav Luci, dr. med. internist iz SB Murska Sobota nam je predstavil nevropatijo in Luana Laura Kosić, dr. med. iz SB Murska Sobota nam je predstavila nevarnosti okužb pri bolnikih s rakavo krvno boleznijo. Po predavanjih smo se družili na festivalu prekmurske gibanice in šunke. (Urša Ulaga)


REDNA LETNA SKUPŠČINA DRUŠTVA 2022

Konferenčna dvorana KRKA, Ljubljana, 19. marec 2022

Redna letna skupščina Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je bila 19. marca 2022 v konferenčni dvorani KRKA v Ljubljani, Dunajska 65. Podjetju KRKA se ob tem zahvaljujemo za brezplačni najem dvorane za izvedbo skupščine.

Na skupščini smo soglasno sprejeli poročilo o delu Društva v letu 2021, plan dela Društva za leto 2021, poročilo o porabi finančnih sredstev v letu 2021, finančni plan za leto 2022, poročilo nadzornega odbora ter disciplinske in inventurne komisije. Aktivnosti društva v štiriletnem obdobju 2018-2022 so bile predstavljene tudi v kratkem video kolažu, ki si ga lahko ogledate na društvenem YouTube kanalu.

Udeleženci skupščine so odločali tudi o novi sestavi vseh organov upravljanja Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije za mandatno obdobje 2022-2021. Soglasno se bili razrešeni dosedanji člani upravnih organov društva iz mandatnega obdobja 2018-2022 in soglasno potrjeni predlagani novi člani upravnih organov za mandatno obdobje 2022-2026.

Predsednica društva: Jožica Filipčič 

Izvršni odbor: predsednica: Jožica Filipčič; podpredsednik: Gorazd Koletnik; tajnica: Alenka Rak; blagajničarka: Urša Ulaga; strokovni član: Enver Melkić, dr. med.; član: Jože Uhan; članica: Ksenija Vogrin

Nadzorni odbor: predsednik: Marjan Hrovat; članica: Milojka Javornik, član: Matjaž Jurca

Disciplinska komisija: predsednik: Franc Kus; član: Miran Ohnjec; član: Zvonko Kebe

Inventurna komisija: predsednica: Ingrid Tavčar; članica: Anja Koželj; članica: Brigita Avbelj

Po zaključku predavanja smo prijetno druženje in sproščene pogovore nadaljevali ob kosilu v Zajčji Dobravi.


REDNA LETNA SKUPŠČINA DRUŠTVA 2021

Spletni dogodek, 29. marec 2021

Zaradi epidemioloških razmer je redna letna skupščina Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije 29. marca 2021 potekala preko spletne aplikacije Zoom. Skupščian, ki jo je vodila podpredsednica Anica Kralj Štimec, je potekala po ustaljenem dnevnem redu: izvolitev delovnega predsedstva in overovateljev zapisnika, izvolitev verifikacijske komisije,  poročilo o delu društva v letu 2020, plan dela za leto 2021, sprejem finančno ovrednotenega plana za leto 2021, poročilo o finančnem poslovanju društva za leto 2020, poročilo Nadzornega odbora za leto 2020, poročilo Disciplinske komisije za leto 2020, poročilo Inventurne komisije za leto 2020 in razno. Po uradnem delu skupščine je sledilo potopisno predavanje primarija Jožeta Pretnarja Camino de Santiago.


REDNA LETNA SKUPŠČINA DRUŠTVA 2020

Dopisna seja, 17. marec 2020

 Redna letna skupščina Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je bila sklicana za 14. marca 2020. Zaradi epidemioloških razmer COVID-19 je bila skupščina odpovedana. Skupščinski dokumenti (poročilo o delu v letu 2019 ter plan dela in finančni plan za leto 2020) so bili predstavljeni in potrjeni na 5. dopisni seji izvršnega odbora Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije, ki je bila zaključena 17. marca 2020.


PREDNOVOLETNO SREČANJE ČLANIC IN ČLANOV DRUŠTVA 2019

Brdo pri Lukovici, 7. decembra 2019

  Na že tradicionalnem, letos že štirinajstem, društvenem prednovoletnem druženju smo se v soboto, 7. decembra 2019, v velikem številu zbrali v Čebelarskem domu na Brdu pri Lukovici. Predsednica društva Mihaela Uhan je v svojem nagovoru dejala:

"Vesela sem, da smo se zbrali v tolikšnem številu, kar dokazuje, da se radi družimo, da so se prav preko društvenih programov in dogodkov spletla številna prijateljstva. Dogodkov v društvu v iztekajočem se letu, ob rednem izvajanju programov in organizaciji strokovnih predavanj in delavnic, ni bilo malo. Doživeli smo marsikaj zanimivega in naj izpostavim le nekaj dogodkov. V prvi polovici leta smo skupaj s KOH UKC začeli obeleževati 30. obletnico začetka zdravljenja s presaditvijo krvotvornih matičnih celic, izdali smo zbornik predavanj in sodelovali pri 5. nacionalni konferenci o redkih boleznih, srečali smo z našim podpornikom tenoristom Josejem Carrerasom in se udeležili njegovega poslovilnega koncerta, organizirali smo Dan društva na Rakitni ter se odpeljali na izlet in druženje v Prekmurje, s skupnimi močmi smo z našim članom in svetnikom Državnega sveta mag. Tomažem Horvatom dosegli ureditev statusa darovalcev krvotvornih matičnih celic, organov in tkiv. Drugo polovico leta smo društvene aktivnosti začeli z obeležitvijo Dneva krvnih bolezni z informativnimi stojnicami, dobrodelnim koncertom Nuše Derenda in rdečo osvetlitvijo treh lokacij po Sloveniji: od Ptuja do Solkana, kjer je bil rdeče osvetljen tudi največji kamniti most na svetu – Solkanski most. Izdali smo posodobljen vodnik za bolnike Presaditev krvotvornih matičnih celic ter organizirali strokovno srečanja bolnikov, ki smo ga posvetili 30-letnici tega programa v Sloveniji. V tem letu smo postali tudi polnopravni član združenja Lymphoma Coalition, v postopku pa smo tudi za članstvo v Myeloma Coalition. Za nami je nedvomno še eno uspešno leto, pred nami pa jubilejno 2020, ko bomo obeleževali 25-letnico delovanja društva in rdeča nit našega delovanja v naslednjem letu bo prav ta mejnik v povezavi z vsemi aktualnimi izzivi."

Ob koncu nagovora se je predsednica zahvalila vsem sodelavcem v društvu, vsem izvajalcem posameznih društvenih programov za njihovo pomoč in podporo, zdravnikom, medicinskim sestram in drugemu osebju in seveda članom društva za udeležbo na dogodkih. Svoj nagovor pa je sklenila z željami za lepo praznovanje, vesel Božič in veliko, veliko zdravja v prihajajočem letu.

V zelo sproščenem nastopu pa sta vse udeležence pozdravila tudi predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana prof. dr. Samo Zver, dr. med. in strokovni član izvršnega odbora društva Enver Melkić, dr. med. ter zaželele vsem lep večer in vse dobro v novem letu.

Prvi del večera je popestril nastop okteta Deseti brat in nastop dolgoletnega člana in saksofonista Frenka Rožiča. Drugi del večera pa je bil prežet z veseljem, pesmijo in plesom ter sproščenimi pogovori, polnimi dobrih želja za prihajajoče leto. Srečno.


REDNA LETNA SKUPŠČINA DRUŠTVA 2019

Konferenčna dvorana KRKA, Ljubljana, 16. marec 2019

Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je redno letno skupščino 2019 organiziralo 16. marca s pričetkom ob 10 uri v konferenčni dvorani KRKA v Ljubljani, Dunajska 65. Podjetju KRKA se zahvaljujemo za brezplačno uporabo dvorane za izvedbo društvene skupščine. Na skupščini smo soglasno sprejeli poročilo o delu društva v letu 2018, plan dela društva za leto 2019, poročilo o porabi finančnih sredstev v letu 2018, finančni plan za leto 2019, poročilo nadzornega odbora ter disciplinske in inventurne komisije. Za novo članico nadzornega odbora je bila izvoljena Milojka Javornik, za novega člana disciplinske komisije pa Zvone Kebe. Po uradnem delu skupščine je bil premierno predstavljen video o delovanju društva v letu 2018, kateremu sta sledili dve strokovni predavanji: Cvetka Flajs Cotič je predstavila proces iskanja in prenosa krvotvornih matičnih celic, asist. dr. Milena Blaž Kovač, dr. med. pa je predavala o pomenu zdravega življenjskega sloga, predvsem primerne prehrane v obdobju po zdravljenju. Po zaključku predavanja smo prijetno druženje in sproščene pogovore nadaljevali ob kosilu v gostilni Raubar v Ljubljani.

© 2022 Društvo BKB, vse pravice pridržane.
Tehnična obdelava: PowerCom d.o.o. | Spletno stran poganja pcCMS