Sprejemi / Obiski


PREDNOVOLETNI OBISKI V BOLNIŠNICAH 2022

Murska Sobota, Celje, Slovenj Gradec, Novo mesto, Nova Gorica, Ljubljana in Maribor, december 2022

Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije vsako leto obišče bolnišnice, kjer se izvaja program društva Bolnik – bolniku. Ker se je program v letošnjem letu razširil, smo tokrat obiskali kar sedem bolnišnic: SB Murska Sobota, SB Celje, SB Slovenj Gradec, SB Novo mesto, SB Nova Gorica in oba UKC Ljubljana in Maribor. S to gesto se zahvaljujemo medicinskemu osebju, ki nam skozi celotno leto omogoča izvajanje programa v njihovih prostorih, hkrati pa vsem bolnikom, ki se takrat nahajajo v bolnišnici ali enodnevnih oddelkih polepšamo dan. Še posebej smo ponosni, da smo nasmeh na obrazu in iskre v očeh narisali malim borcem hematološkega oddelka na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Zahvaljujemo se podjetju Apta Medica za donirane igrače, igre, knjige itd. Hvala tudi vsem izvajalcem programa, da si skozi celotno leto vzamejo svoj dragoceni čas in bolnikom z laično psihološko pomočjo na obraz narišejo upanje, voljo in moč.

Jožica Filipčič


PROSTOVOLJEC LETA 2021

Brdo pri Kranju, 27. junij 2022

27. junija 2022 je na Brdu pri Kranju potekala prireditev Prostovoljec leta 2021. Predsednik RS Borut Pahor je priredil sprejem ob zaključku natečaja. Dogodka so se udeležili predsednik NO Marjan Hrovat, tajnica društva Alenka Rak, predsednica društva Jožica Filipčič in podpredsednik Gorazd Koletnik. Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je za sodelovanje s programom »Bolnik – bolniku« prejelo priznanje. Vsem članicam in članom, ki sodelujejo v tem programu in ga izvajajo, se iskreno zahvaljujemo za delo in čas, ki ga namenjajo bolnikom ter jim čestitamo za priznanje.

Jožica Filipčič


PREDNOVOLETNI OBISKI V BOLNIŠNICAH 2020

Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Celje, december 2020

Epidemiološke razmere žal niso dopuščale prednovoletnih obiskov v bolnišničnih prostorih. Pripravili smo sicer nekaj simboličnih daril za bolnike in zdravstvene delavce, katerim smo tokrat dodali tudi obrazne maske z natisnjenim logotipom Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije. Upamo, da bomo v naslednjem prednovoletnem času ponovno lahko med bolniki in zdravstvenim osebjem in se jim tudi osebno zahvalili in jim zaželeli vse dobro.


PREDNOVOLETNI OBISKI V BOLNIŠNICAH 2019

Ljubljana, Maribor, Novo mesto, december 2019

Letni zaključek društvenega programa "Bolnik-bolniku", ki ga v Društvu bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije izvajamo že od leta 2008, je predstavljal prednovoletni obisk predstavnikov društva (Mihaela, Anica, Milojka, Alenka, Marjan, Irena, Gordana, Jožica in Romana) in simbolično obdaritev bolnikov, ki se trenutno zdravijo na Kliničnem oddelku za hematologijo UKC Ljubljana, Oddelku za hematologijo in hematološko onkologijo UKC Maribor in v Splošni bolnišnici Novo mesto, ter zahvalo požrtvovalnemu medicinskemu osebju. Predsednica društva Mihaela Uhan je med neformalnim druženjem izpostavila pomen tega programa, ki je po oceni bolnikov in njihovih svojcev eden najdragocenejših programov oz. aktivnosti društva ter se zahvalila vsem izvajalcem in vsem zdravnikom, članom strokovnega odbora društva ter vsem zaželela veliko zdravja in sreče v prihajajočem letu 2020.SREČANJE S JOSEJEM CARRERASOM

Ljubljana, 9. marec 2019

 Pred poslovilnim koncertom v Areni Stožice je svetovno znani tenorist Jose Carreras obiskal oddelek za otroško onkologijo pediatrično kliniko in klinični oddelek za hematologijo interne klinike UKC v Ljubljani. Ob obisku je dejal: "Navdušen sem nad izboljšavami na kliniki ter vesel, da sem lahko spregovoril nekaj besed z nekaterimi bolniki in jim vlil vsaj nekaj upanja," Jose Carreras je  pred 30 leti tudi sam prebolel levkemijo. "Od takrat sem zdrav in živim povsem normalno življenje. Upam, da takšna prihodnost čaka tudi preostale bolnike." Carreras je ustanovitelj fundacije Jose Carreras International Leukemia Foundation. Precej sredstev iz njegovih koncertov in recitalov gre v dobrodelne namene. Podpredsednik fundacije je Slovenec, profesor Ciril Rozman, ki velja za enega od najuglednejših hematologov na svetu. Živi v Barceloni in je sodeloval pri Carrerasovem zdravljenju. Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi je prof. dr. Cirilu Rozmanu in gospodu Joseju Carrerasu leta 1997 podelilo priznanje in častno članstvo v zahvalo za nesebično pomoč pri odprtju Enote za presaditve kostnega mozga na KOH UKC Ljubljana. Ob priložnosti letošnjega obiska se je predsednica Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije Mihaela Uhan gospodu Carrerasu v imenu bolnikov zahvalila za njegovo velikodušnost na področju krvnih bolezni in mu podarila almanah društva z rdečo vrtnico.


© 2022 Društvo BKB, vse pravice pridržane.
Tehnična obdelava: PowerCom d.o.o. | Spletno stran poganja pcCMS