Sprejemi / Obiski


PREDNOVOLETNI OBISKI PO BOLNIŠNICAH 2023


V letu 2023 smo program "Bolnik – bolniku", program laične psihološke pomoči in podpore, koordinirano izvajali v vseh bolnišnicah, bili na voljo za pogovore z bolniki in njihovimi svojci, jim odgovarjali na vsa njihova nemedicinska vprašanja ter jih opozarjali na vse programe, ki jih organiziramo v Društvu bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije.

Ob koncu leta, v mesecu decembru, pa smo, kot vse pretekla leta obdarili in obiskali vse bolnišnice in oddelke za hematologijo. Dne 18. 12. 2023 je v Splošni bolnišnici Murska Sobota naša izvajalka Ksenija Vogrin poskrbela za obdaritev bolnikov in osebja. Istega dne je Gordana Rek obiskala UKC Maribor, obdarila bolnike in obiskala osebje na oddelku. Dne 19. 12. 2023 je Urška Firer obiskala Splošno bolnišnoco Slovenj Gradec.Dne 19. 12. 203 sta Splošno bolnišnico Celje obiskali naši izvajalki Danica Pompe in Milena Bolčina. Istega dne je Jana Vončina Ljubič obiskala Splošno bolnišnico Dr. Franca Derganca v Novi Gorici. Romana Meznarič pa je tega dne obiskala in obdarila bolnike v Splošni bolnišnici v Novem mestu. Jana Vončina Ljubič je naslednjega dne 20. 12. 2023 obiskala in obdarila bolnike v Splošni bolnišnici Izola. Dne 21. 12. 2023 pa sva se Urša Ulaga in Rak Alenka dogovorile s predstavniki Pediatrične klinike v Ljubljani, da obdarimo tudi male borce v tretjem nadstropju. Vse otroke ki so tistega dne ležali na oddelku, smo obdarile, pustili pa smo tudi nekaj darilc za otroke ki še pridejo na ta oddelek. Težko je napisati in povedati, kako je obdariti te male bolne otroke in jim vliti nasmeh na obraz, jim dati vsaj nekaj veselja. Ostala nam je še naša največja bolnišnica UKC Ljubljana oddelek za hematologijo. Po predhodnjem testiranju smo Urša, Milojka in Alenka obiskale še vse bolnike v bolnišničnih sobah in jih obdarile, poklepetale in zaključile letošnje predpraznične obiske še pri osebju na kliniki in na polikliniki v drugem nadstropju. Preveva nas veselje, da smo lahko storili nekaj dobrega in tudi v naslednjem letu smo odločeni nadaljevati s tem odzivnim društvenim programom. (Alenka Rak)


NAJ PROSTOVOLJEC IN NAJ PROSTOVOLJKA LETA 2022

Ljubljana, 27. oktober2023

27. oktobra 2023 je v predsedniški palači v Ljubljani potekala zaključna prireditev Naj prostovoljec in naj prostovoljka leta 2022 v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije. Dogodek je gostila predsednica države dr. Nataša Pirc Musar. Spregovorila je tudi predsednica Mladinskega sveta Eva Kotnik. Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je prejelo priznanje za sodelovanje v natečaju za projekt Dan krvnih bolezni. Prireditve se je udeležila predsednica društva gospa Jožica Filipčič.


PRIZNANAJE ALENKI RAK ZA IZVAJANJE PROGRAMA "BOLNIK - BOLNIKU"

Ljubljana, 17. oktober2023

17. oktobra 2023 je v Ljubljani potekal 8. kongres humanitarnih organizacij Slovenije, kjer se je obravnavalo področje duševnega zdravja v družbi. Na kongresu so bile izpeljane tudi volitve za predsednika in izvršni odbor. Podeljena so bila priznanja posameznikom, društvom in kipec dobrote. Priznanje NFHOS za prispevek na področju humanitarnega dela je prejela tudi članica našega društva Alenka Rak za svoj dolgoletni doprinos na področju izvajanja programa "Bolnik – bolniku". Čestitke, Alenka.


PREDNOVOLETNI OBISKI V BOLNIŠNICAH 2022

Murska Sobota, Celje, Slovenj Gradec, Novo mesto, Nova Gorica, Ljubljana in Maribor, december 2022

Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije vsako leto obišče bolnišnice, kjer se izvaja program društva Bolnik – bolniku. Ker se je program v letošnjem letu razširil, smo tokrat obiskali kar sedem bolnišnic: SB Murska Sobota, SB Celje, SB Slovenj Gradec, SB Novo mesto, SB Nova Gorica in oba UKC Ljubljana in Maribor. S to gesto se zahvaljujemo medicinskemu osebju, ki nam skozi celotno leto omogoča izvajanje programa v njihovih prostorih, hkrati pa vsem bolnikom, ki se takrat nahajajo v bolnišnici ali enodnevnih oddelkih polepšamo dan. Še posebej smo ponosni, da smo nasmeh na obrazu in iskre v očeh narisali malim borcem hematološkega oddelka na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Zahvaljujemo se podjetju Apta Medica za donirane igrače, igre, knjige itd. Hvala tudi vsem izvajalcem programa, da si skozi celotno leto vzamejo svoj dragoceni čas in bolnikom z laično psihološko pomočjo na obraz narišejo upanje, voljo in moč.

Jožica Filipčič


PROSTOVOLJEC LETA 2021

Brdo pri Kranju, 27. junij 2022

27. junija 2022 je na Brdu pri Kranju potekala prireditev Prostovoljec leta 2021. Predsednik RS Borut Pahor je priredil sprejem ob zaključku natečaja. Dogodka so se udeležili predsednik NO Marjan Hrovat, tajnica društva Alenka Rak, predsednica društva Jožica Filipčič in podpredsednik Gorazd Koletnik. Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je za sodelovanje s programom »Bolnik – bolniku« prejelo priznanje. Vsem članicam in članom, ki sodelujejo v tem programu in ga izvajajo, se iskreno zahvaljujemo za delo in čas, ki ga namenjajo bolnikom ter jim čestitamo za priznanje.

Jožica Filipčič


PREDNOVOLETNI OBISKI V BOLNIŠNICAH 2020

Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Celje, december 2020

Epidemiološke razmere žal niso dopuščale prednovoletnih obiskov v bolnišničnih prostorih. Pripravili smo sicer nekaj simboličnih daril za bolnike in zdravstvene delavce, katerim smo tokrat dodali tudi obrazne maske z natisnjenim logotipom Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije. Upamo, da bomo v naslednjem prednovoletnem času ponovno lahko med bolniki in zdravstvenim osebjem in se jim tudi osebno zahvalili in jim zaželeli vse dobro.


PREDNOVOLETNI OBISKI V BOLNIŠNICAH 2019

Ljubljana, Maribor, Novo mesto, december 2019

Letni zaključek društvenega programa "Bolnik-bolniku", ki ga v Društvu bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije izvajamo že od leta 2008, je predstavljal prednovoletni obisk predstavnikov društva (Mihaela, Anica, Milojka, Alenka, Marjan, Irena, Gordana, Jožica in Romana) in simbolično obdaritev bolnikov, ki se trenutno zdravijo na Kliničnem oddelku za hematologijo UKC Ljubljana, Oddelku za hematologijo in hematološko onkologijo UKC Maribor in v Splošni bolnišnici Novo mesto, ter zahvalo požrtvovalnemu medicinskemu osebju. Predsednica društva Mihaela Uhan je med neformalnim druženjem izpostavila pomen tega programa, ki je po oceni bolnikov in njihovih svojcev eden najdragocenejših programov oz. aktivnosti društva ter se zahvalila vsem izvajalcem in vsem zdravnikom, članom strokovnega odbora društva ter vsem zaželela veliko zdravja in sreče v prihajajočem letu 2020.SREČANJE S JOSEJEM CARRERASOM

Ljubljana, 9. marec 2019

 Pred poslovilnim koncertom v Areni Stožice je svetovno znani tenorist Jose Carreras obiskal oddelek za otroško onkologijo pediatrično kliniko in klinični oddelek za hematologijo interne klinike UKC v Ljubljani. Ob obisku je dejal: "Navdušen sem nad izboljšavami na kliniki ter vesel, da sem lahko spregovoril nekaj besed z nekaterimi bolniki in jim vlil vsaj nekaj upanja," Jose Carreras je  pred 30 leti tudi sam prebolel levkemijo. "Od takrat sem zdrav in živim povsem normalno življenje. Upam, da takšna prihodnost čaka tudi preostale bolnike." Carreras je ustanovitelj fundacije Jose Carreras International Leukemia Foundation. Precej sredstev iz njegovih koncertov in recitalov gre v dobrodelne namene. Podpredsednik fundacije je Slovenec, profesor Ciril Rozman, ki velja za enega od najuglednejših hematologov na svetu. Živi v Barceloni in je sodeloval pri Carrerasovem zdravljenju. Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi je prof. dr. Cirilu Rozmanu in gospodu Joseju Carrerasu leta 1997 podelilo priznanje in častno članstvo v zahvalo za nesebično pomoč pri odprtju Enote za presaditve kostnega mozga na KOH UKC Ljubljana. Ob priložnosti letošnjega obiska se je predsednica Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije Mihaela Uhan gospodu Carrerasu v imenu bolnikov zahvalila za njegovo velikodušnost na področju krvnih bolezni in mu podarila almanah društva z rdečo vrtnico.


© 2022 Društvo BKB, vse pravice pridržane.
Tehnična obdelava: PowerCom d.o.o. | Spletno stran poganja pcCMS