Financiranje


Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije je humanitarno društvo kroničnih bolnikov, ki deluje v javnem interesu na področju zdrvstvenega varstva. Društvo je dohodninski upravičenec. V kolikor bi želeli nameniti del svoje odmerjene dohodnine (do 1 %) za naše delovanje, izpolnite in natisnite spodnji obrazec ter ga pošljite ali odnesite na vašo Davčno upravo. Zahvaljujemo se vam za vašo dobrodelnost.

OBRAZEC: Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije pa lahko z digitalnim potrdilom oddate tudi elektronsko: eDavki

K dobrodelnosti povabite tudi vaše svojce in prijatelje. Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste to že storili.

Kot humanitarno društvo kroničnih bolnikov in društvo, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva v Sloveniji, se je Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije uvrstilo v program sofinanciranja Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO od same ustanovitve fundacije dalje.

Društvo se financira še s članarino, prispevki posameznikov ter ustanov, delom dohodnine ter donacijami.

Podporniki društva so: Novartis, Janssen, Roche, Krka d.d., Takeda, Novo Nordisk, Apta Medica, Amgen, Pfizer, Triglav, Astra Zeneca, Ministrstvo za zdravje, MPE, FIHO ...

Društvo deluje v skladu z Zakonom o delovanju društev (Uradni list RS, 61/2006).

Davčna številka: 26996855

TRR: SI56 0400 1004 6478 412 pri Nova KBM d.d.

© 2022 Društvo BKB, vse pravice pridržane.
Tehnična obdelava: PowerCom d.o.o. | Spletno stran poganja pcCMS